Vremenska prognoza za BiH


Vremenska prognoza Vrijeme u Bosni i Hercegovini s nekoliko različitih meteoroloških portala. Vremenska prognoza za BiH dobrim dijelom je prikazana i na kartama prognoza za Hrvatsku, pa preporučujemo da pogledate informacije o meteo modelima i prognostičke karte koje ti modeli pružaju: WRF, ALADIN, GFS.

Trenutno vrijeme - temperature zraka u svim većim gradovima svijeta. Možete zumirati kartu.

Federalni Hidrometeorološki zavod - fhmzbih.gov.ba

 

Aktualno vrijeme i vremenska prognoza za gradove s područja cijele Bosne i Hercegovine: Bihać, Banja luka, Tuzla, Zenica, Bugojno, Livno, Mostar, Sarajevo, TrebinjeBiometeorološka prognoza - za slijedeća tri dana.

Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske je u nastanku, nalazi se na stranici meteo-rs.com

Prognostičke karteMeteoadriatic.net - prognostičke karte za svakih sat vremena: ARW-4km

 

Na Meteoadriaticu su dostupne prognoze za ove gradove: Banja Luka, Bihać, Jajce, Kupres, Livno, Mostar, Neum, Sarajevo, Travnik, Tuzla i Zenica.

Prognoza oborina - usporedba GFS, ALADIN i WRF prognoza oborina za Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku.

Hrvatski Državni Hidrometeorološki zavod - meteo.hr

Posljednja radarska snimka oblaka s BilogorePosljednja slika naoblake snimljena radarom s Bilogore. Pokriven je i dio BiH --->

Vremenske prognoze:

Jedan od najpoznatijih meteo modela za prognoziranje vjetra i tlaka je Aladin. Taj numerički mezo-meteorološki model se pokreće / izračunava dva puta dnevno: u ponoć i u podne po UTC-u (ljeti to su naših 2h i 14h, zimi 1h i 13h. Prva prikazana karta je prognoza vjetra i tlaka nakon 6h od starta prognoze. Preko izbornika možete pogledati karte prognoza za slijedeća 3 dana (+72h). Naravno, točnost prognoze je najveća za prvi prikazani termin i s vremenom opada. Osim karte za cijelu Hrvatsku  i BIH, dostupne su dinamičke adaptacije za Hrvatsku obalu, od kojih izdvajamo prognozu vjetra za  Splitsko područje i Dubrovačko područje jer se na njima vidi i Hercegovina.

 

Pored vjetra i tlaka, Aladin pruža prognoze oborina koje se također generiraju dva puta dnevno i pokrivaju područje Bosne i Hercegovine. Na kartama su prikazane očekivane količine oborina tijekom 6-satnih perioda.

 

ECMWF prognoza za 7 dana: Bihać, Sarajevo i Tuzla

ECMWF s norveškog Yr.no pruža detaljnu prognozu za 48h i tjedan dana: Bihać, Mostar, Sarajevo, Tuzla, Zenica

Meteo-info - grafički jasno i detaljno prikazana vremenska prognoza za 3 dana. Prognoza vremena za sedam dana je prikazana manje detaljno jer je nemoguće pouzdano prognozirati vrijeme za puno dana unaprijed.

 

Dostupne su prognoze vremena za slijedeće BiH gradove: Mostar, Bihać i Sarajevo

Za svaka 3h u slijedeća 3 dana prikazane su prognoze ovih meteoroloških podataka: temperature, količine oborina, brzine i smjera vjetra, te relativne vlažnosti zraka. Sedmodnevna vremenska prognoza je za jutro, dan, večer i noć.

Estofex -  prognoza olujnih nevremena za jedan dan unaprijed.

Metcheck: animirana prognoza vremena na osnovu modela GFS 0.5° za slijedećih 7 i 14 dana. Prognoza bi trebala biti detaljno prikazana samo za prva dva - tri dana, jer dugoročne prognoze nisu pouzdane. Prognozirane su temperatura, osjet temperature, tlak, količina kiše u mm, postotak naoblake, smjer i brzina vjetra u mph. Vremenska prognoza za BiH je dostupna putem izbornika u kojem su navedeni brojni gradovi.

Satelitske slike naoblake - posljednje snimke s EUMETSAT satelita i animacija za posljednja 24 sata.
gromKorisni linkovi: Jacbri, IQ test, Kamate  Vremenska prognoza
© 2014-17 Vremenska-Prognoza.net | Satelitske slike, Weather Forecast | Kontakt

Izbornik

Vrijeme

Prognoza HR

Oborine

Vjetar

Temperatura

WRF

GFS i GEFS

ECMWF

ALADIN

Eumetsat

Linkovi