Satelitske slike naoblake - EUMETSAT satelit Met9


EUMETSAT satelitske slike osim na eumetsat.org animaciji snimki sa satelita Met9 u posljednja 2, 4.. ili 24h (link: MSG IR108 Central Europe) možete pogledati i na slijedećim adresama:

 

Meteox - lightning - animacija grmljavine i kretanja oblaka u zadnjih 45 minuta. To je korisnija informacija za prognoziranje vremena u prvih par sati negoli vremenske prognoze koje su izrađene prije pola dana ili dan.

 

Yr.no satellitt - vrlo pregledna polagana animacija kretanja oblaka u zadnja 24h. Animacija se jako sporo učitava, ali kad se učita možete mišem povlačiti oznaku vremena i ubrzano vidjeti kako su se oblaci kretali. Na donjoj karti je zumiran mediteran:
 

Meteosat-9 VIS-IR loop - OGIMET animirani prikaz EUMETSAT-ove procjene oborina kombiniran sa infracrvenim 10.8µm  snimkama za period u trajanju 3 sata koji je završio prije približno 1 sat (pogledajte koji UTC sat piše na snimci i dodajte 1 sat zimi, 2h ljeti). IR snimke oblaka se obnavljaju svakih sat vremena, a procjene oborina Eumetsat ažurira svakih 15 minuta. Posljednja karta procijenjenih oborina nad središnjom Europom je na EUMETSAT_MSG_MPE. Možete usporediti satelitske snimke i slike oborina s prognozama oborina i prognozama kretanja naoblake koje objavljuje Meteoadriatic.


Sat24.com/it - zumirano, kretanje oblaka u zadnja 2 sata

 

Na slikama je označeno vrijeme po UTC-u. Tijekom zimskog računanja vremena naše lokalno vrijeme je UTC+1h, a tijekom ljetnog računanja vremena lokalno vrijeme je UTC+2h.

Trenutno UTC vrijeme:

            Lokalno vrijeme:

Net-linkovi: IQ test, Meteo Adriatic,Karta Hrvatske

© 2016 Vremenska-prognoza.net | Vrijeme, Aladin, Weather, Biometeo | Kontakt

Izbornik

Vrijeme

Prognoza

Oborine

Vjetar

WRF

GFS i GEFS

ECMWF

ALADIN

Biometeo

Eumetsat

Weather