Copyright - autorska prava i odgovornosti


Uvjeti korištenja

Sav sadržaj na Internet domeni Vremenska-prognoza.net donosimo u najboljoj namjeri i zbog toga se nećemo smatrati odgovornima za eventualne štete nastale direktnim ili indirektnim korištenjem ovih web stranica i informacija na njima. U Hrvatskoj svatko tko linka na tuđe stranice snosi odgovornost za sadržaj tih stranica, a to se može spriječiti jedino pismenim distanciranjem od tuđih sadržaja. Zbog toga se ovim putem pismeno distanciramo od tuđih sadržaja prema kojima upućujemo linkove.

Sve informacije navedene na Vremenska-prognoza.net trebale bi, po našim osobnim saznanjima, biti točne. Međutim, vaša je obaveza da sve važne informacije (ako je to moguće) provjerite još jednom sami kako biste se uvjerili u njihovu točnost.

Ukoliko uočite neku grešku na stranicama molimo da nas obavijestite o tome kako bismo mogli promptno reagirati.

Autorska prava

Zabranjeno je kopiranje sadržaja bez  dopuštenja administratora ovih stranica.

Pravila privatnosti

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite vremenska-prognoza.net. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html.

  • Google, kao dobavljač treće strane, koristi kolačiće za posluživanje oglasa na vremenska-prognoza.net

  • Pomoću kolačića DART Google Vam poslužuje oglase temeljem Vaših posjeta na vremenska-prognoza.net  i drugim web lokacijama na internetu.

  • Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže.

Državni Hidrometeorološki zavod na svojim stranicama navodi da je "nedopušteno bez odobrenja DHMZ reproducirati, umnožiti, obraditi ili na drugi način preraditi prikazane sadržaje ili dobivene informacije i sadržaje koristiti za razvoj i proizvodnju od strane drugih osoba radi stjecanja imovinske koristi."

Na e-mail upit dobio sam dodatno pojašnjenje da je sadržaj na web adresi http://meteo.hr dostupan za javno korištenje bez naknade. Prilikom izrade web stranica sve materijale (tekst i slike) možemo koristiti besplatno uz uvjet da ne mijenjamo značenje sadržaja i da naznačimo da je izvor podataka DHMZ. Podatke možemo kopirati automatskim skriptama, npr. na linux računalima možemo iskopirati stranicu aktualnog vremena naredbom: "wget http://vrijeme.hr/croa_n.html".
Webmasteri koji trebaju materijal pripremljen posebno za njihove potrebe moraju sa DHMZ-om sklopiti poseban ugovor o eventualnoj izradi softvera i dostavi podataka ili otvaranju računa na ftp serveru DHMZ-a.

Maps.meteoadriatic.net - koristimo prognostičke karte sa portala Meteo Adriatic uz dopuštenje autora.

Net-korisni-linkovi


© 2007-2016 Vremenska-prognoza.net | Vrijeme, Satelit, Weather | Kontakt

Izbornik

Vrijeme

Prognoza

Oborine

Vjetar

Temperatura

WRF

GFS i GEFS

ECMWF

ALADIN

Biometeo
Eumetsat
Weather
Linkovi
Kontakt